Qué és el Mindfulness

El Mindfulness és una filosofia de vida que inclou opcionalment la meditació basada en els principis de la ciència, és a dir, desvinculada de creences religioses.
El Mindfulness t’ajuda a orientar el teu focus atencional, i per tant a estar en l’AQUÍ i en l’ARA, evitant la depressió que comporta pensar sempre en el passat, o l’ansietat que es deriva d’estar en el futur.
Hem traduït Mindfulness com “atenció Plena” i és correcte si pensem que partim d’aquí, de tornar als sentits, “observar” el que sentim ralenteix la zona cerebral associada a la distracció mental i ja no ens preocupem tant pel què passarà després.
Potser ja t’has adonat, La nostra ment sempre està en moviment, a aquest fet els orientals ho anomenen “la ment de mico” perquè igual que els simis, els nostres pensaments van saltant de branca en branca, de desig en desig, de preocupació en preocupació… i quan no estem saltant, posem el “pilot automàtic” i ni ens adonem conscientment de coses importants que passen al voltant.
Però l’activitat de la nostra ment no és la totalitat del que som. Quan sorgeix aquesta metacognició o capacitat d’auto-observar els propis continguts de la ment, és dissol el pilot automàtic finalment.

Què busca?

El Mindfulness busca calmar la ment primordialment, però això només és la punta del iceberg. Quan aprenem a calmar-la, davant nostre s’obre un nou mon per explorar, o més ben dit per explorar-nos i una oportunitat per conèixer-nos de veritat.
Així que atenent els nostres sentits calmaren la ment i després en les fases següents, aprendrem a veure la vida d’una altra manera. Això no vol dir que ens convertim en una espècie de monjos avorrits projectant l’amor incondicional per arreu… podríem, sí.. però no és necessari, ni tant sols cal que meditem, però sí familiaritzar-nos en l’acte de mirar cap endins, tancar els ulls i mirar-nos de debò per primera vegada de manera honesta, en silenci, sense cap estímul extern i començar a saber qui som, què volem i quina és la nostra missió, si és que la tenim.
Hi ha moltes coses que no podem canviar, com el dolor o la pèrdua però sí podem adonar-nos de com reaccionem o responem a tot el que ens passa i desenvolupar així estratègies per canviar la relació que tenim amb les nostres circumstàncies.
Resumint, el que és realment alliberador d’aquesta filosofia, es que s’aconsegueix un profund estat de consciència durant una bona part de la nostra vida quotidiana. Saber com ens sentim interiorment, identificar els nostres estats sense ser dirigits per ells, és totalment indispensable per a ser feliç, per exemple, en un moment donat pots sentir ràbia com a reacció a algun fet, aquesta sensació en qüestió de segons la pots traduir en un comportament sense control que et pot causar dolor a tu i als éssers estimats que t’envolten, o bé, pots decidir, des de la plena consciència, escollir un comportament més sa i constructiu.

Què et proposo?

Amb el COACHING et proposo descobrir el que no ets, aquest personatge que t’has creat i aquella història que t’has explicat o altres t’han explicat sobre tu. Descobrim la teva pròpia narrativa i la posem en funcionament.
Al principi és difícil, algunes emocions son tant determinants que no tenim ni temps per processar-les cognitivament abans d’actuar, és com si fossin elles o les persones que aparentment te les provoquen, les que manen, però amb entrenament/COACHING és possible canviar aquests algoritmes o automatismes, gràcies a la pràctica del Mindfulness et converteixes en la única persona que dirigeix la teva vida, i a més, amb èxit.
Aprendràs a vèncer les creences limitants, a modular les emocions que et fan fer coses que no t’agraden, millorar la teva seguretat, potenciar la teva autoacceptació i a ser més positiu davant les adversitats.

T’ATREVEIXES?

© Marta Bertran todos los derechos reservados - Indianwebs