L’aliment és la medecina més poderosa de totes les que es coneixen. Els últims estudis científics han posat el focus en la relació entre la nutrició i els estats i/o desordres mentals. La depressió, l’estrès, l’ansietat, les pors, el TDA o TDAH, l’insomni i molts altres trastorns poden millorar, o inclús desaparèixer introduint alguns canvis en els hàbits alimentaris.
Quan un no se sent bé per algun conflicte que té a veure amb la ment, s’ha de revisar també la resta del cos. De vegades una cosa tan senzilla com la manca de ferro pot produir un estat d’ànim baix, per exemple, és pot confondre amb una depressió. L’organisme intenta mantenir equilibrada la seva bioquímica, especialment la cerebral per tal que la resta funcioni bé. Recordeu que ens comportem segons unes connexions neuronals que tenen lloc al cervell, en les que hi ha una sèrie de neurotransmissors implicats com la serotonina, dopamina, adrenalina, el gaba, etc.. Aquests elements tenen uns precursors que poden ser introduïts l’organisme amb suplements o aliments. La manca de serotonina i la dopamina estan relacionades amb la depressió, quan prens un antidepressiu estàs ajudant a que aquests neurotransmissors funcionin més idòniament, però també podem incrementar el triptòfan o tirosina que són els seus precursors, i que actuen mitjançant cofactors com la Vitamina B6 en el cas del segon.

“QUE EL MENJAR SIGUI EL TEU ALIMENT, I L’ALIMENT LA TEVA MEDECINA»
Hipòcrates

Aquests són simplement uns exemples, però n’hi ha molts més, com aquest altre, l’increment en la diagnosi de TDA (Trastorn per Dèficit d’Atenció amb o sense Hiperactivitat) en nens pot estar relacionada amb uns hàbits nutricionals poc adequats, amb manca d’aminoàcids, àcids grassos Omega 3, minerals o l’excés de sucres, farines i gluten.
I després, a part, està el Regne de les Hormones, a les dones ens afecten molt, sembla que tinguin el control total dels nostres estats d’ànim i de tots els desordres orgànics que patim cada mes, però els estrògens i la progesterona també poden regular-se, hi ha moltes opcions naturals abans d’acabar atiborrant-se d’antidepressius, ansiolítics, antiinflamatoris i altres.
Desintoxicar l’organisme també és un objectiu clau per tal que els òrgans treballin bé i n’eliminin les substàncies que es troben en excés o que de vegades, si s’estan massa temps dins el nostres cos, ens poden perjudicar anímicament, i aquesta «detox» és possible canviant la nostra nutrició i introduint algun aliment natural que hi col.labori.
Per altra banda Menjar bé i sa és un altre tipus d’intel.ligència i si encara no ets prou intel.ligent, a què esperes per canviar-ho?

© Marta Bertran todos los derechos reservados - Indianwebs