Mindfulness; la clau de la felicitat

Mindfulness o Atenció Plena

Les persones ens identifiquem amb els nostres estats emocionals amb molta facilitat i no destinem temps a esbrinar què és el que està causant aquest malestar.

Hi ha moltes coses que no podem canviar, com el dolor o la pèrdua però si podem adonar-nos de com reaccionem o responem al que ens passa, quins comportaments repetim de forma automàtica, etc.. d’aquesta manera podem desenvolupar estratègies que ens ajudin a relacionar-nos millor amb nosaltres mateixos i amb el nostre entorn.

Què és el Mindfulness?

El Mindfulness ens ajuda a descobrir aquestes estratègies perquè aconsegueix separar les persones dels seus pensaments, i des de la distància tot es contempla de manera més plena i objectiva.

Un precepte important és saber instal.lar-se en el AQUI i en l’ARA quan és necessari.

Jo em prenc el Mindfulness com una filosofia de vida que per damunt de tot ens reconcilia amb les nostres emocions, les acceptem a la vegada que les gestionem.

Quan es practica?

No calen situacions especials, es pot practicar en el dia a dia, mentre es viu, en les situacions més quotidianes i rutinàries i en les més complexes.

La premissa és ser molt conscient de tot el que ens passa per dins i per fora, ens ajudarem amb algunes màximes, com la de no jutjar, o almenys fer-ho poc, no donar-li massa impotència al que digui el nostre EGO, deixar anar, escoltar i observar sense intentar canviar res, etc..

I si decideixes anar més enllà i practicar la meditació doncs amb 10 o 20 minuts al dia és suficient per començar.

Per què s’aconsella la meditació?

Com explica un estudi publicat en la prestigiosa revista “Journal of Internal Medicine”, practicar mitja hora de meditació diària alleuja els símptomes de la
depressió o l’ansietat i redueix l’estrès.

En poques setmanes es poden apreciar millores en la memòria, la capacitat de concentració, l’autoconsciència, la intel·ligència emocional i inclús en la
tolerància a alguns dolors físics.

Sabem que hem de centrar-nos en el present, acceptar les coses tal com son, respirar profundament per gestionar de manera més òptima les nostres emocions, etc.. Però cada cop és més difícil aconseguir-ho.

El que busquem d’aquest moment de pausa és que ens faci més conscients del que passa en general. I el Mindfulness és una fantàstica eina que ens ensenya i
ens proporciona aquesta consciència.

© Marta Bertran todos los derechos reservados - Indianwebs